alcoholvrije cocktail
Uncategorized

Soms kan een alcoholvrij drankje ook niet verkeerd zijn

alcoholvrije cocktail

Alcoholvrije cocktails

Waar vroeger nog eventueel raar voor werd opgekeken, is vandaag de dag een steeds meer voorkomend fenomeen. We zien dat men zich meer bewust wilt gaan gedragen op het gebied van voeding maar ook op het gebied van drinken. De term alcoholvrij bier is reeds bekend onder ons, maar nu maken we steeds meer kennis met de alcoholvrije cocktail (ook wel mocktail genoemd). De alcoholvrije cocktail is steeds op meer plekken te verkregen; van restaurant tot nachtclub en zowel offline als online in een alcoholvrijshop.

Met de komst van de alcoholvrije cocktail worden niet alleen nieuwe soorten drankjes geïntroduceerd maar worden ook de klassiekers als de bloody mary, long island iced tea, pina colada en de mojito aangeboden in een versie die geen alcohol bevat. Wie de kennis heeft van cocktails kan in principe elke alcoholvrije cocktail maken. Ook zie je dat drankmerken en fabrikanten zich aansluiten met de trend. Zo biedt Martini ook alcoholvrij hun dranken aan.

Stijgend in populariteit

Door de jaren heen is het drinken van alcoholvrije cocktails steeds populairder geworden. Dit komt mede doordat de mensen die onder de alcoholleeftijdsgrens vallen nu wel in staat zijn om een sex on the beach, cosmopolitan of een moscow mule te drinken. Dit bevordert de alcoholvrije consumptie onder jongeren maar ook de vroegtijdige introductie aan alcoholische dranken waar de jongeren in de toekomst mee in aanraking komen. Critici beweren dat de introductie van alcoholvrije cocktails de jeugd negatief beïnvloed op het gebied van toekomstige alcohol consumptie.

Alcoholvrije cocktails zijn niet alleen gestegen in populariteit onder de jongeren, maar ook bij bedrijven, de horeca en evenementen. In Amsterdam worden bijvoorbeeld expo’s georganiseerd waarin bedrijven hun alcoholvrije drank kunnen introduceren. In Ierland is zelf een alcoholvrije pub geopend voor degene die zich hierin interesseren.   

Niks mis met een mocktail

Een alcoholvrije cocktail is niet alleen van toepassing wanneer je onder de alcoholleeftijdsgrens zit. Mensen die op een dieet zitten, zwanger zijn, of niet van alcohol houden hebben ook baat bij het steeds populairder wordende alternatief. Mede door de grootschalige toepassing van de alcoholvrije drank, krijgen initiatieven als Dry January steeds meer aanhang.

Op sociaal vlak wordt de alcoholvrije cocktail wel eens gezien als een slap alternatief van de originele cocktail of drank. Het zogeheten “niet cool” label kan over de mocktail worden gehangen. Er is echter niets mis met het verkiezen van een alcoholvrije drank boven een alcoholische drank of cocktail

Overschakelen op de alcoholvrije cocktail en dranken heeft op de lange termijn louter positieve effecten op je gezondheid. Zo kan in een maand je lever flink kunnen herstellen, verlies je overtollig gewicht en slaap je beter. Verder kan een maand geen alcohol je fysiek verbeteren en krijg je er een mooiere huid en betere weerstand voor terug.

Waar te halen

Alcoholvrije cocktails zijn op veel plekken verkrijgbaar tegenwoordig. Restaurants, clubs, pubs, fysieke en online winkels zijn voorbeelden van aanbieders. Daarbij komt kijken dat het aantal events en activiteiten rondom de alcoholvrije cocktail ook blijven stijgen. Voor wie het heft in handen wilt nemen en zelf een alcoholvrije cocktail wilt maken, heeft de keuze uit talloze recepten van nieuwe en originele cocktails die alcoholvrij gemaakt kunnen worden. Ook worden on- en offline workshops en trainingen aangeboden voor het maken van alcoholvrije cocktails.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *