plafond-lift
Lichaam, Lifestyle

De voor- en nadelen van een plafondlift

Een plafondlift of beter bekend tillift is een waardevolle uitvinding. Veel gezinnen kunnen inmiddels niet meer zonder omdat het verzorgen op andere manieren te zwaar is. Maar een plafondlift heb niet alleen maar voordelen. Er kleven ook nadelen aan die je moet weten voor je echt kunt besluiten om een lift te kiezen.

Wat is een plafondlift?

Een plafondlift is eigenlijk een tillift dat aan het plafond gemonteerd is. Het systeem bestaat uit één of meerdere rails die aan het plafond, de wand of op vrijstaande steunen bevestigt is. In deze rails wordt de liftmotor geplaatst, waardoor de rails kan voortbewegen. Kortom, de liftmotor voert de tilhandeling uit. Tegenwoordig zijn er allerlei railsystemen, waardoor er voor elke situatie wel een passende oplossing is. Plafondliften worden veelal toegepast in bad- en slaapkamers.

De voordelen van een plafondlift

Het grootste voordeel van een plafondlift is dat het een veelal onopvallende toepassing is waarbij je weinig tot geen ruimte binnen een woning kwijt bent aan andere toepassingen. Maar er zijn meer voordelen die er mogen zijn:


  • Vereist geen specifiek verrijdbare meubels

  • Maakt lichamelijk zwaar werk lichter om te doen

  • Relatief eenvoudig in gebruik en toepassen

De nadelen van een plafondlift

Het grote nadeel waarmee je te maken hebt is dat de rails voor de plafondlift niet in elke woning geplaatst kan worden. De bouw van een woning moet namelijk voldoen aan een aantal eisen en het gewicht kunnen dragen.


  • De bevestiging moet mogelijk zijn in een woning

  • Het plafond moet overal een gewicht kunnen dragen

  • Het is een veelal kostbare investering

Is een plafondlift iets voor jou

De voordelen wegen vaak flink op tegen de nadelen. Waardoor het investeren in een plafondlift zeker een goede keuze is. Je hebt er niet alleen veel gemak van maar kan ook op een lichtere manier verzorgen. Omdat er meerdere toepassingen zijn en je met een aantal zaken rekening moet houden is het zeker verstandig de website Domicare.nl eens te bezoeken. Daarop vind je meer informatie over de mogelijkheden voor een plafondlift in huis. Ook kun je direct een offerte aanvragen.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *