shockwave-therapie
Lichaam

Alles wat je moet weten over shockwave therapie

Tegenwoordig vinden er steeds meer ontwikkelen plaats op het gebied van therapieën tegen fysieke pijn. Eén van de therapieën die in de afgelopen jaren velen ontwikkelen heeft meegemaakt is shockwave therapie (ESWT). In dit artikel lees je over alles wat je moet weten over deze therapie en wat dit precies inhoudt.

Wat houdt shockwave therapie in?

Tijdens een ESWT worden er schokgolven door een behandelkop naar een pijnlijke plek in het lichaam gestuurd. Deze schokgolven voelen aan als een soort spierpijn en zorgen ervoor dat het lichaam wordt aangezet tot genezing. Jouw lichaam ziet de schokgolven als een soort teken dat het desbetreffende plek op het lichaam toe is aan genezing. De schokgolven zorgen ervoor dat de doorbloeding op de pijnlijke plek wordt gestimuleerd, zodat je lichaam zijn eigen herstel stoffen begint aan te maken. Hierdoor wordt het weefselherstel versneld, zodat de pijnlijke plek op jouw lichaam zo snel mogelijk verdwijnt.

De voordelen van shockwave therapie

Een ESWT wordt gegeven als een aanvulling op fysiotherapie, dat samengaat met verschillende kracht- en rekoefeningen die je thuis moet opvolgen. Er zijn een aantal voordelen die een ESWT met zich meebrengt. Doordat deze therapie in combinatie met fysiotherapie wordt gegeven, zal je na een aantal behandelingen al een enige verlichting voelen. Natuurlijk is zal niet alle pijn na enkele behandelingen verdwijnen. Het is belangrijk dat je alle behandelingen afrondt en hier alle tijd voor neemt die jouw lichaam nodig heeft. Daarnaast heb je tijdens deze therapie niks te maken met operaties, geneesmiddelen en injecties. Jouw lichaam kan dankzij deze therapie om zijn/haar eigen tempo op een gezonde manier herstellen, omdat ESWT gefocust is op het lichaam aanzetten tot zelfgenezing.

Is shocktherapie iets voor jou? Bespreek het eerst

Door de beperkte dieptewerking van de schokgolven wordt ESWT afgeraden voor zwangere vrouwen, mensen met implantaten, epilepsie of hart- en vaatproblemen en mensen die gebruik maken van ontstekingsremmende medicatie. Ondanks dat er vrijwel geen risico’s zijn voor mensen buiten de bovengenoemde categorieën, wordt het wel aangeraden om de mogelijkheid van shockwave therapie eerst met je fysiotherapeut te bespreken. Woon je in de omgeving van Doetinchem? Kom dan eens langs bij Fysio Engelaar, dé specialistische fysiotherapeut op het gebied van shockwave therapie in Doetinchem.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *