anti-teken
Lichaam

Antiteken bescherming

Dit jaar zijn er weer veel teken en daar moet je jezelf tegen beschermen als je bijvoorbeeld een boswandeling gaat maken. Daarvoor zijn veel verschillende oplossingen. Eerst ga ik vertellen over teken en waarom ze gevaarlijk zijn. Ik ga vertellen hoe je jezelf ertegen kan beschermen en hoe jij teken beten moet voorkomen. 

Wat zijn teken? 

Teken zijn gevaarlijke diertjes de je bloed zuigen. Deze diertjes zijn gevaarlijk voor je omdat ze ziektes met zich meebrengen. Deze ziektes kunnen dodelijk zijn. De teken zijn klein en gaan op plekken zitten waar je ze niet goed kan zien en je voelt ze eigenlijk niet zitten op je huid. Als jij een teek hebt gehad en er komt een rood ringetje om de plek heen dan moet je naar de huisarts gaan om pillen op te halen want dat kan dodelijk zijn voor je. Er zijn gevallen geweest dat mensen naar de fysio moesten omdat sommige dingen niet meer goed functioneerden.  

Hoe bescherm je jezelf tegen teken? 

Je kan jezelf beschermen tegen teken door antiteken kleding te halen. De sokken zijn een heel goed antiteken kledingstuk omdat teken meestal via je schoen op je lichaam komen. Als jij een boswandeling gaat maken is het essentieel dat je antiteken kleding gaat halen en een antiteken zalfje opdoet. Dit zorgt er meestal ook voor dat je geen andere insecten in je kleding krijgt. Andere insecten zijn natuurlijk ook niet welkom. De antiteken kleding is ook lekker warm en is ook voor in de zomer want je hebt meerdere soorten kleding stukken.  

Dus nu weet je dat teken gevaarlijk zijn en waarom je antiteken kleding en zalf moet opdoen. Ook weet je dat teken in bossen zitten. Dus weet je hoe je gaat voorkomen dat je teken krijgt. Nu moet je alleen nog weten hoe je een teek weg haalt. 

Een teek haal je weg met een teken tang die je overal wel kan halen, bijvoorbeeld bij de Kruidvat of dierenwinkel. Een teken tang zet je de teek in vast en draai je hem zo uit je vel. Teken zitten altijd op warme plekken in je lichaam. Achter je oor, in je oksel. Daarom is het belangrijk om daar altijd even te checken na bijvoorbeeld een boswandeling of iets in die richting.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *