mondverzorging-verbeteren
Lichaam

Advies om je tandheelkundige gezondheid te verbeteren

Sommige mensen denken dat je maar één keer per jaar, of misschien zelfs wel om het jaar, naar je tandarts hoeft te gaan. De schoonmaak is immers zo grondig dat je het niet twee keer per jaar nodig hebt. Maar zonder twee keer per jaar een controle, zijn gaatjes en tandvleesproblemen in de loop van de tijd veel vaker voor te komen.

Hier onze tips

  1. Een goede tandarts kan je helpen je mooie glimlach te beschermen. Bij het zoeken naar een tandarts zijn er verschillende goede hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen. Vraag je huisarts om een verwijzing naar een goede tandarts bij jou in de buurt. Je kunt ook je verzekeringsmaatschappij vragen om advies van een tandarts.
  2. Een manier om ervoor te zorgen dat je geen gaatjes krijgt, is om goed voor je tanden te zorgen door regelmatig tandheelkundige zorg te verlenen. Poetsen, flossen en mondwater gebruiken kan helpen om je mond te ontdoen van schadelijke bacteriën. Het is ook een effectieve manier om gaatjes te verwijderen.
  3. Het is noodzakelijk dat je je tanden flossen en je tanden dagelijks poetsen. Het kan echter moeilijk zijn om alle delen van je mond grondig te reinigen door alleen te poetsen en te flossen. Mensen die zich grote zorgen maken over bacteriën kunnen na het poetsen antibacterieel mondwater gebruiken. Wees gewaarschuwd dat dit ook nuttige bacteriën zal doden.
  4. Vergeet nooit het belang van mondwater! Het kan de gebieden in je mond spoelen waar je tandenborstel niet bij kan. Je moet minstens twee keer per dag spoelen; ‘s morgens als je opstaat en ‘s avonds voor je gaat slapen. Zorg ervoor dat je een mondwater kiest dat geen alcohol bevat, want alcohol kan de mond uitdrogen en tot andere problemen leiden.
  5. Houd flosdraad of tandenstokers bij je. Er zijn momenten dat je niet thuis bent dat je eet en dat er mogelijk voedsel tussen je tanden blijft hangen. Als je een tandenstoker of voedsel bij je hebt, kun je dit voedsel eruit halen voordat het problemen met je tanden gaat veroorzaken.
  6. Als je je tanden poetst, zorg er dan voor dat je een zachte tandenborstel met haren gebruikt. Je kunt in de verleiding komen om te kiezen voor een medium of harde borstel. Deze zijn echter harder voor je tandvlees en kunnen leiden tot bloedingen. Gebruik in plaats daarvan een zachte borstel en zorg ervoor dat je je tanden minstens 2 minuten poetst.
  7. Probeer elke keer dat je dorst krijgt water te drinken in plaats van naar een frisdrankje te grijpen. Hoe vaker je kiest voor water in plaats van frisdrank, hoe vaker je besluit om je glazuur te beschermen in plaats van het te verslijten. Dit geldt ook voor andere suikerhoudende dranken zoals gezoete thee en vruchtensappen.

Zoals eerder gezegd, is het van vitaal belang dat je twee keer per jaar naar de tandarts gaat voor een regelmatige controle en periodontal pocket cleaning. Het is waar dat je maar één keer per jaar röntgenfoto’s van je gebit krijgt. Maar als je zes maanden later teruggaat voor die tweede reiniging, helpt dat om ervoor te zorgen dat je tandheelkundige gezondheid na verloop van tijd optimaal blijft.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *