Lichaam, Lifestyle

Wat houdt een holistisch leven precies in?

Holisme is een discipline gebaseerd op het in verbinding staan van alles, oftewel, dat alles onderdeel is van het grote geheel. De discipline verspreidt zich in het dagelijks leven steeds meer en mensen zijn bewuster bezig met de rol van holisme bij gezond zijn en het verhelpen van klachten.

In een holistisch leven zijn de geest en het lichaam onlosmakelijk verbonden met elkaar. Dit betekent ook dat wat we dagelijks eten en drinken invloed heeft op onze fysieke en mentale gezondheid. Alles wat je doet, eet, voelt en zegt is van invloed op de welzijn van je lichaam en geest.

Hoe kun je holistisch leven?

Op een holistische manier leven, kan iedereen en is grofweg gebaseerd op vijf principes.

1. Kijken naar het geheel

Holisme betekent letterlijk “geheel” en op holistische manier naar problemen kijken, betekent dan ook het in acht nemen van alle aspecten rondom dit probleem. Ook bij de geneeskunde is niet alleen de klacht belangrijk, maar alle zaken omtrent de klacht.

2. Verder zien dan goed of fout

Goed of fout is denken op een zwart-witte manier. Als holist kijk je naar wat wel en niet werkt, voortkomend uit eigen conclusies. Hierdoor luister je naar jezelf en je eigen waarheid.

3. Negativiteit in een ander daglicht

Vanuit het holisme worden negatieve gevoelens gezien als een teken dat je ergens niet klaar voor bent, vanwege onverwerkte of onopgeloste redenen. Blokkades uit het verleden kunnen zo opgespoord en verwerkt worden.

4. De beste versie van jezelf

Je neemt verantwoordelijkheid voor je geluk en het zijn van jouw verbeterde zelf, waarbij je uit liefde handelt.

5. Houd van jezelf

Leven vanuit liefde is de kern van het holisme en dit betekent ook liefde voor en acceptatie van jezelf.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *