beste-informatie-vitaminen-mineralen
Voeding

De beste informatie over vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen zijn een essentieel onderdeel van het leven. Je krijgt het voedsel en de vitaminen die je nodig hebt door het beoefenen van de juiste voedingsgewoonten en het aanvullen van je dieet waar nodig. De volgende relevante informatie over belangrijke vitaminen en mineralen kan je helpen om te beginnen met het volgen van het juiste dieet.

  1. Vitaminen en mineralen zijn een geweldige manier om veroudering te voorkomen en de jeugdige uitstraling en veerkracht die we in onze jongere dagen hadden te behouden. Naarmate je ouder wordt, heb je de neiging om meer voedingsstoffen in de vorm van vitaminen en mineralen nodig te hebben om je huid zacht te houden, verkoudheid te bestrijden en energie te bevorderen die we veel sneller zouden consumeren door alleen te vertrouwen op het voedsel dat we eten.
  2. Als je op zoek gaat naar supplementen, zorg er dan voor dat je op zoek gaat naar de supplementen die in hun zuiverste vorm zijn. Vitamine D3 is bijvoorbeeld de zuiverste vorm van dit supplement en D2 is de synthetische versie. Dit betekent dat deze laatste misschien niet zo effectief is en je mogelijk andere resultaten geeft dan je had gehoopt.
  3. Probeer meer magnesium, omega-3 vetzuren en vitamine D aan je dieet toe te voegen als je je verdrietig voelt. Een tekort aan een van deze stoffen kan in feite leiden tot een depressie. Van omega-3-vetzuren is bekend dat ze de gezondheid van de hersenen ondersteunen, terwijl magnesium je lichaam en geest kan helpen om te kalmeren en te ontspannen.
  4. Wil je ook je darmen en maag in goede conditie krijgen en/of houden? Dan raden we het gebruik van probiotica zeer aan. Dit zijn doorgaans drankjes of supplementen met daarin miljarden goede bacteriën.
  5. Vitamine C is overvloedig aanwezig in citrusvruchten en andere vruchten en groenten. Supplementen kunnen worden genomen als je dieet niet rijk is aan vitaminen. Deze vitamine voorkomt verkoudheid, acne, tandvleesproblemen en andere aandoeningen. Als dat niet genoeg is, hebben studies aangetoond dat vitamine C ook mensen met dementie en ADHD helpt.
  6. Het uitgangspunt bij elke supplementreis is dat je je door je arts laat testen op specifieke tekorten aan voedingsstoffen. Als dat het geval is, is dat de beste plek om je supplementprogramma te beginnen.
  7. Als je moeite hebt met de dagelijkse sleur in het leven, zoals het werken met meerdere banen en je huishoudelijke routine, moet je meer vitaminen innemen. Als we niet in staat zijn om ons lichaam de tijd te geven om te ontspannen, hebben we meer vitaminen en mineralen nodig om het gezond te houden en te herstellen van een hectisch schema.

De tips die je net hebt gelezen over vitaminen en mineralen moeten je goed van pas komen. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven. Zorg ervoor dat je het gegeven advies gebruikt, zodat je alle vitaminen en voedingsstoffen krijgt die je lichaam nodig heeft.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *