voedingssupplementen
Voeding

Probiotica en voedingssupplementen

Wil je je gezondheid ondersteunen met probiotica en voedingssupplementen? Er zijn verschillende redenen om dat te doen en ze kunnen ook daadwerkelijk ondersteunen in je gezondheid. Wil je probiotica kopen? Dan is het verstandig om eerst wat uit te zoeken over wat het precies zijn en hoe ze werken. Hetzelfde geldt voor voedingssupplementen.

Wat is probiotica en hoe gebruik je het?

Als we denken aan bacteriën en gisten dan associëren wij dat al snel met ziektes. Maar er zijn ook gezonde bacteriën en dat zijn probiotica. Probiotica zijn levende micro-organismen en hebben een positief effect op je gezondheid. Ze zijn te vinden in bepaalde soorten voeding en verschillende voedingssupplementen. Als je ziek bent en daardoor ziekteverwekkende bacteriën hebt, dan dringen probiotica deze bacteriën terug en ondersteunen ze in het immuunsysteem. Probiotica zijn producten waarin grote hoeveelheden melkzuurbacteriën bevatten. Deze bacteriën, zoals de bifidobacteriën en de lactobacillen, kunnen het maagzuur aan en bereiken vervolgens je darm. Probiotica herstellen de balans in je darmen, helpt bij darmontstekingen en bijvoorbeeld ook bij het prikkelbaredarmsyndroom. Lactose wordt beter verteert en er blijkt uit onderzoek dat bepaalde probiotica het immuunsysteem kunnen stimuleren en versterken. En zijn verschillende soorten probiotica. Iedereen heeft een eigen darmflora en daarom is het lastig om een bepaald product aan te raden. Voor de ene persoon werkt probiotica ook beter dan bij de ander. Probiotica kan je makkelijk in de supermarkt kopen door een zuivelproduct aan te schaffen met probiotica. Kwark en gewone yoghurt vallen hier niet onder want hier zitten melkzuurbacteriën in en die overleven het maagzuur niet. Er zijn ook flesjes als Yakult die je kunt nemen ter ondersteuning. Je kunt je eigen darmflora gezond houden door gezond te eten en te leven.

probotica

Wat zijn voedingssupplementen?

Het woord supplement betekent letterlijk: aanvulling. Dat is daarom ook wat voedingssupplementen doen. Voedingssupplementen zijn een aanvulling op de voeding die je dagelijks binnenkrijgt. Ken je de Schijf van Vijf? Als je iedere dag gezond eet, krijg je je vitamines en mineralen binnen. Lukt het niet om iedere dag gezond te eten? Je kunt dan je voeding aanvullen met supplementen. Op deze manier ben je er zeker van dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. Er zijn verschillende soorten voedingssupplementen. Ze komen voor in: poeder, capsules, vloeistof, tabletten, kauwtabletten en bruistabletten. Er zijn enkelvoudige vitaminesupplementen wat betekent dat er 1 type vitamine in zit bijvoorbeeld alleen magnesium of vitamine D. Daarnaast zijn er gecombineerde supplementen waar verschillende vitaminen zijn gecombineerd met elkaar. Als laatste zijn er multivitaminen, daarin zitten de belangrijkste mineralen en vitamines en is afgestemd op de behoefte van de gemiddelde Nederlander.

Voordelen van probiotica en supplementen

Door levensomstandigheden en je gezondheid kan het zijn dat je probiotica en supplementen nodig moet hebben voor je gezondheid. Probiotica zorgen ervoor dat je darmflora in balans blijft en dat is voor iedereen nodig om gebruik van te maken. Daarnaast helpen ze ook diarree te voorkomen en houden ze je hart gezond. Voedingssupplementen kunnen ook een goede aanvulling zijn op je vitaminen en mineralen.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *