gezonde-werkhouding
Lichaam

Ergonomisch werken zorgt ervoor dat je in een gezonde werkhouding werkt

Zittend werken is vandaag de dag niet meer weg te denken uit het werkveld. Veel bedrijven bieden het personeel alleen maar zittend werk aan, waardoor er op termijn vervelende fysieke klachten bij het personeel kunnen ontstaan. Zodra een werknemer niet in staat is om in een gezonde werkhouding te werken, gaat hij of zij klachten kweken, waar misschien wel een fysiotherapeut aan te pas moet komen, mocht het verergeren. Door voor ergonomisch werken te kiezen, kunnen deze fysiek klachten voorkomen en zelfs genezen worden. De werkgever is volgens de Nederlandse Arbowet altijd verantwoordelijk om voor een gezond en veilig werkklimaat te zorgen. Dit kan bereikt worden door meer ergonomische kantoormeubelen beschikbaar te stellen.

Welke redenen kun je hebben om ergonomisch te werken?

Wist je dat een ergonomische bureaustoel rugklachten kan voorkomen en verminderen? De stoelen kun je op maat verstellen, zodat iedere werknemer een stoel krijgt, die hem of haar perfect ondersteunt. Hierdoor kunnen zij meteen in een natuurlijkere en gezondere houding werken, zonder dat er fysieke klachten ontstaan. Uit onderzoek is gebleken dat personeel dat ergonomisch werkt, minder snel en vaak ziek is. De werkgever bespaart op dat moment op ziektekosten en werkt met een betrouwbaar team, dat het grootste gedeelte van de tijd netjes aanwezig is. Daarnaast zorgt ergonomisch werken voor een beter humeur bij het personeel, aangezien zij geen lichamelijke pijn ervaren op het werk.

Een blij team, is gemotiveerd en kan efficiënt aan de slag. Hierdoor wordt de samenwerking onderling beter en dit draagt dan meteen bij aan de mentale gezondheid.

Zorg dat je een aantal ergonomische kantoormeubelen tot je beschikking hebt

Om een ergonomisch werkklimaat te creëren, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de basis voor ergonomisch werken op kantoor binnenhaalt. De basis kun je bouwen door voor ergonomische bureaustoelen en bureaus te kiezen. Door dit soort meubels aan het personeel aan te bieden, kunnen zij ervoor zorgen dat ze in een gezonde werkhouding aan de slag kunnen. Zittend werk verrichten is al slecht genoeg, dus het is altijd een stap in de juiste richting, door ergens een begin te maken en naar een gezonder en veiliger werkklimaat toe te werken.

Een goede partij waarbij je ergonomische kantoormeubelen kunt kopen is Health2Work. Zij hebben veel verschillende mogelijkheden voor je, zodat je de basis voor een ergonomisch werkklimaat zonder moeite kunt samenstellen. Verder kun je ook voor bijzondere kantoormeubelen of handige ergonomische accessoires bij hen terecht.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *