Inlegzolen
Lichaam, Sport

Wat is het nut van het dragen van inlegzolen?

Inlegzolen zijn een veel gebruikt product voor allerlei medische aandoeningen, verbeteren van de houding en ook tijdens het sporten kan het dragen van inlegzolen helpen om klachten tegen te gaan.

Sport 

Er zijn vele sporten waarbij de benen, enkels en voeten met langdurige belasting te maken krijgen, denk bijvoorbeeld aan hardlopen, voetbal of verspringen.  Al deze sporten belasten de voeten enorm en het dragen van inlegzolen kunnen schokken verzachten wat veel beter is voor de gewrichten die de grootste schokken van jouw lichaam telkens maar anders harder opvangen. Zo krijgt iemand minder snel klachten en dit is natuurlijk bevorderlijk voor de algehele gezondheid. 

Hielspoor 

Er zijn vele soorten aandoeningen waarbij het bevorderlijk is voor de genezing of verlichting van klachten om inlegzolen te dragen. Zo ook bij hielspoor. Hielspoor is een aandoening die behoorlijk specifieke klachten heeft zo kenmerkt hielspoor zich aan een vervelende stekende pijn loodrecht onder het hiel bot. Als de pijn aan de zijkant of achterkant van de hiel bevindt is er meestal geen sprake van hielspoor. Vaak is de pijn in de ochtend ook het ergst en verdwijnt het gedurende de dag vordert tot een zeurende pijn. Soms is dit symptoom zo erg bij mensen dat zij de gehele ochtend niet eens kunnen staan, vaak beschreven mensen die lijden aan hielspoorklachten alsof er een kiezelsteentje in de hiel drukt en dit zorgt natuurlijk voor stekende pijn. Het dragen van zolen of de voet in laten tapen kan de pijn verlichten om zo met zo min mogelijk pijn door het dagelijks leven te kunnen gaan. De oorzaken hielspoor behandeling ervan kan redelijk makkelijk gedaan worden met behulp van dus goede inlegzolen of tapen. Ook zorgen dat er goede schoenen, niet te kleine, niet te grote en dat deze niet de voeten beknellen kan zeker meehelpen om hielspoor te voorkomen. 

Als een schoen knelt of als niet de gehele voet ondersteuning heeft is er meer kans op hielspoor ontwikkeling. Met zelfbehandeling kom je bij hielspoor al een heel eind, een huisarts inschakelen is meestal niet gelijk nodig tenzij de klachten uitermate ernstig zijn. 

Veel rust nemen, rekoefeningen doen en goed passende schoenen dragen helpt al veel om hielspoor te bestrijden. Eventueel gebruik maken van verkoelende of warmende crème kan de pijn ook al verlichten. Een goed passende zool is ook belangrijk, zorg ervoor dat deze niet te hoog is of dat de voet bekneld raakt in de schoen. Goed kijken of de schoen goed aansluit op de voet en niet te strak zit helpt al enorm om hielspoor te voorkomen. 

Dus het dragen van goede inlegzolen kan veel klachten voorkomen, maar ook verlichten. Ten slotte kan het ervoor zorgen dat hielspoor pijn verminderd. Het dragen van inlegzolen zorgt ervoor dat mensen zonder problemen deel kunnen nemen aan de samenleving, wat weer goed is voor hun eigen welzijn maar ook voor de overheid. 

 

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *