uitvaartbloemen
Lifestyle

Uitvaartbloemen bestellen: dit is waar je op moet letten

Het verliezen van een dierbare is natuurlijk verschrikkelijk. Het maakt niet uit of het om een directe collega gaat of om een familielid, je wilt iemand simpelweg gewoon niet missen. Toch is het wel goed om ook stil te staan bij een waardig afscheid. Dat is immers het laatste wat je voor iemand kunt doen. Afhankelijk van je relatie met de persoon die is overleden, kan er worden bepaald op welke manier je een laatste eer wil bewijzen. Het is namelijk niet gebruikelijk, dat je als collega´s een rouwkrans op de kist legt. Deze plek is namelijk voor de directe nabestaanden van de overleden persoon. Hierbij moet je denken aan partner, kinderen en broers of zussen. Dus wil jij bloemen bestellen voor de uitvaart, let dan hierop. 

Specifieke wensen

Het belangrijkste is natuurlijk om te weten te komen of er specifieke wensen zijn. Wanneer het een direct familielid betreft, dan is dit vaak wel duidelijk. Gaat het om een collega of een kennis, waar je emotioneel misschien iets verder van afstaat, dan kan het een stukje lastiger zijn. Toch is het niet verstandig om te doen wat jij denkt dat goed is. Je kunt het immers nooit meer opnieuw doen. JE doet er dan dus goed aan om te achterhalen wat er daadwerkelijk wordt gevraagd. Het kan heel goed zijn, dat er bijvoorbeeld kleurrijke bloemen van Rouwboeket.nl worden gevraagd, omdat de overledene hier zo ontzettend gek op was. Vind je het lastig om te vragen, dan kun je het ook vragen aan bijvoorbeeld de uitvaartleider. Deze mensen zijn hierin gespecialiseerd en kunnen jouw vraag daarom perfect vertalen richting de naasten van de overledene. 

Ken je plek

Het klinkt misschien heel erg hard, maar tijdens een uitvaart is er natuurlijk niets belangrijker dan de overledene een laatst eer te bewijzen. Het is daarom dus ook belangrijk dat jij als bijvoorbeeld collega weet wat je plek is. Dat betekent niet alleen tijdens de plechtigheid zelf, maar ook wanneer je een rouwboeket wilt laten plaatsen. Zorg ervoor dat je het ingetogen houdt een de plek van de familie niet inneemt. Zo is een plek op de kist een absolute no-go, mits dit natuurlijk in overleg is geweest met de familie. Wil je graag nog een woordje doen, dan is dit altijd in overleg en dient vooraf goedgekeurd te worden. Kortom, communicatie is het allerbelangrijkste wat er is. Deze dag moet namelijk een onvergetelijke worden en daar draagt iedereen zijn of haar steentje aan bij.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *