begrafenisverzekering-vergelijken
Lifestyle

Begrafenisverzekering vergelijken

Het is belangrijk om al vroeg in je leven een uitvaartverzekering af te sluiten. Als je zeker bent dat je een begrafenis wilt, kun je ook meteen een begrafenisverzekering afsluiten. Het is voor je nabestaanden prettig als je een verzekering voor je begrafenis hebt afgesloten. Zo kunnen zij een waardig afscheid regelen dat helpt bij het afsluiten. De verzekering kan helpen met het de kosten die verbonden zitten aan een begrafenis. Hoe vroeger je een begrafenisverzekering afsluit, hoe minder je per maand betaalt. Je kunt het ook voor je kinderen ook al vroegtijdig regelen. 

Er zijn meerdere soorten begrafenisverzekeringen en je kunt ook kiezen voor een bepaald bedrag en bepaalde looptijd. Bij elke verzekeraar schelen de kosten die hieraan verbonden zitten. Daarom kun je het beste een begrafenisverzekering vergelijken om de beste te vinden. 

De verschillende soorten begrafenisverzekeringen

Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen. Hierin zit vooral een verschil tussen wat er verzekerd wordt, wat er al gelijk betaald wordt aan de onderneming die de begrafenis regelt of wat de familie krijgt. Je kunt drie kanten op met een begrafenisverzekering:

  • Je kunt kiezen voor de natura verzekering. Hierbij wordt al van tevoren bepaald welke goederen en diensten je laat betalen door de verzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kist, een speciale spreker, het eten en drinken bij de koffietafel of de bloemen. Je bepaalt al van tevoren wat je hiervan betaalt en dit wordt ten tijde betaalt aan de begrafenisregelaar.

  • Een tweede soort verzekering is de kapitaalverzekering, ook wel geldverzekering genoemd. Hierbij verzeker je een bepaald bedrag dat je dierbaren krijgen na het overlijden. Zij kunnen dan zelf bepalen wat ze hiermee doen en de begrafenis naar jouw of hun wensen indelen. Dit geld kan ook voor andere doelen gebruikt worden.

  • Een derde optie is een combinatie van bovenstaande twee soorten kiezen. Hierbij verzeker je een deel van de diensten en goederen al, maar krijgen je dierbaren ook een deel van het verzekerde geld. 

Dingen om aan te denken bij een begrafenisverzekering vergelijken 

En begrafenisverzekering afsluiten is deel van je leven en daarnaast erg belangrijk voor je dierbaren. Er zijn veel goede begrafenisverzekeringen en daarom is het altijd goed deze te vergelijken om zo de gepaste voor jou te vinden. Hierbij is het belangrijk om aan een paar dingen te denken. Bedenk je bijvoorbeeld eerst of je een natura, kapitaal of combinatieverzekering wilt afsluiten. Aan alle drie zit zo zijn voordelen. Andere aspecten om naar te kijken:

  • Als je gaat voor een kapitaalverzekering, bedenk je dan goed welk bedrag je wilt verzekeren. Sommige verzekeraars hebben een minimum bedrag dat je moet verzekeren dus het is goed hiernaar te kijken.
  • De doorlooptijd van de verzekering is ook een belangrijk aspect. Veel verzekeraars lopen levenslang door, maar er zijn ook verzekeringen die vanaf 60 of 80 jaar stoppen met premie vragen. Bedenk goed of je na je pensioen bijvoorbeeld nog premie wilt betalen of je het liever daarvoor afrondt. 

Natuurlijk zijn er daarnaast ook veel websites en hulpmiddelen om begrafenisverzekeringen mee te vergelijken. Dan zie je meteen alle opties naast elkaar en wordt de keuze makkelijker om te maken. 

Bron: Uitvaartverzekeringwijzer.net

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *