zelfontwikkeling door middel van een hbo studie
Uncategorized

Zelfontwikkeling door middel van een hbo studie

Een opleiding doen kan heel erg helpen met je zelfontwikkeling. Dit komt doordat je meerdere dingen leert, bij veel studies doe je kennis op en moet je later hierop reflecteren. Door te reflecteren leer je behoorlijk veel over jezelf en de handelingen die je doet. Ben je kritisch en eerlijk in je reflecties dan is de kans op zelfontwikkeling erg groot. 

 

Communicatie studeren voor meer inzicht

Er zijn heel veel verschillende soorten hbo studies, waaronder ook de opleiding communicatie HBO. Bij de opleiding communicatie leer je veel verschillende strategieën over verschillende sociale aspecten. Je kijkt naar communicatieve problemen binnen bedrijven en hoe deze opgelost kunnen worden, je leert de theorie en je gaat het vervolgens in verband brengen met het dagelijkse leven. 

 

Als jij iets leert In de theorie kan het zijn dat je dit ook bij jezelf herkent, zodra je dit doet ben je al bezig met je eigen ontwikkeling wat heel erg kan helpen. Tevens zijn ook de meeste docenten die lesgeven op hbo opleidingen mensen die uit de praktijk komen. Dit kunnen mensen zijn die al hun hele leven als iets hebben gewerkt wat communicatief erg sterk staat aangeschreven en die nu graag willen gaan lesgeven om jullie ook alle kennis over te geven. 

 

Op de opleiding communicatie heb je vakken als corporate communicatie, dit houdt in dat je gaat kijken naar visies, missies en doelen en hoe je deze het beste kan bereiken. Dat is echter niet het enige, ook kijk je naar veranderingsprocessen en de interne communicatie binnen een bedrijf. Door hier inzicht in te creëren kun je een bedrijf helpen om de communicatie te verbeteren. 

 

Andere opleidingen die je kunnen helpen om jezelf beter te kunnen ontwikkelen

Naast de opleiding communicatie heb je ook de opleiding marketing en communicatie HBO. Bij deze opleiding krijg je ook alle aspecten van communicatie maar kijk je ook heel erg naar marketing van een bedrijf. Hoe communiceren mensen via marketing en hoe kan je dit het beste aanpakken is één van de meerdere dingen die je op de opleiding zult krijgen. 

 

Deze opleiding zul je ook net als bij communicatie direct koppelen aan het dagelijks leven. Hier krijg je een goede zelfreflectie van en kun je jezelf beter ontwikkelen. Je ontwikkelt jezelf niet alleen door de zelfreflectie maar ook doordat je nieuwe kennis op doet. Naast het communicatiegedeelte krijg je op deze opleiding ook het deel van product, prijs, plaats en promotie en hoe je dit kunt koppelen aan communicatie. Er kunnen verschillende marketing en communicatieplannen worden opgesteld waar je erg veel van kan leren en dit ook weer kan gebruiken in je toekomst.

 

Lijkt jou het psychologische gedeelte van communicatie het interessantst? Dan zou je ook altijd voor een opleiding als toegepaste psychologie kunnen kijken. Deze HBO focust zich volledig op het gedrag van mensen en het herkennen van bepaalde scenario’s. Let wel op, psychologie kan behoorlijk confronterend zijn. Je krijgt namelijk met situaties te maken die je misschien ook bij jezelf herkent.

 

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *