tips voor het behandelen van hoest
Uncategorized

Tips voor het behandelen van hoest

Heb jij vaak last van een kriebelhoest? Super vervelend natuurlijk, vooral op belangrijke momenten kan het je erg in de weg zitten. Gelukkig zijn er wel een paar dingen die je kunt proberen om je hoest te kunnen verminderen. Benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan gerust verder!

 

Vermijd droge lucht

De voornaamste reden dat mensen moeten hoesten is doordat zij in een ruimte zijn waar de lucht erg droog is. De droge lucht kan de keel prikkelen waardoor je het gevoel van hoesten krijgt. Ook een hele hoge luchtvochtigheid is niet altijd even prettig. Hierdoor kun je ook gaan hoesten. Wanneer de luchtvochtigheid in jouw huis erg hoog is, kun je kijken voor vochtvreters zij zullen de luchtvochtigheid verminderen.

 

Test jezelf op allergieën

Een andere reden waarom jij last hebt van een hoest kan zijn omdat je ergens allergisch voor bent. Het is dan belangrijk dat jij dit laat testen en laat uitsluiten. Op die manier weet je zeker dat je gezondheid op peil is. Mocht er uitkomen dat je wel ergens allergisch voor bent, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor huisstofmijt, dan is het slim om niet al te veel spullen in je kamer te hebben die dit kunnen versterken. De kans dat je hier namelijk van gaat hoesten is groot. Let hier dan ook goed op.

 

Hoestmedicijnen kunnen ook helpen

Om zo snel mogelijk van de hoest af te komen, kan het fijn zijn om hoestmedicijnen te gebruiken. Hoestmedicijnen kunnen ervoor zorgen dat de hoest zal verminderen en dat je keel wordt verzacht. In deze medicijnen zitten bepaalde stoffen die de hoest zullen verminderen. Je kunt de hoestmedicijnen in verschillende winkels kopen. Waar jij ze koopt is vooral ook afhankelijk van de ernst van de hoest. Wanneer je echt richting keelontsteking gaat, dan is het slim om deze bij de dokter te halen. 

 

Mocht de hoest nog niet zo erg zijn, dan kun je ook hoestdrank kopen bij de drogisterij. Deze medicijnen zijn vaak minder sterk maar kunnen voor beginnende klachten al een heleboel helpen. Wat voor medicijnen jij wilt gebruiken is afhankelijk van wat je zelf fijn vindt. Zo kun je hoesttabletten gebruiken of hoestdrank. 

 

Drink vooral warme dranken

Als je veel aan het hoesten bent, is de kans groot dat je ook echt pijn krijgt aan je keel. Keelpijn en hoesten gaan vaak gepaard met elkaar. Wanneer je last van je keel hebt, is het slim als je warme dranken drinkt. Drinken en eten kan namelijk erg pijnlijk zijn voor je keel. Als je warm drinkt, zal dit de pijn verlichten waardoor je wel wat zou kunnen drinken of eten. Doordat je warme dranken drinkt, krijg je minder prikkels in de keel. Dit zal dan ook de pijn verzachten. Thee met honing is een voorbeeld van een warm drankje wat echt wonderen kan doen als jij veel last van hoesten hebt. Door het warme water in combinatie met de honing wordt je keel verzacht en voel je niet dat schrale gevoel wat je wel kan voelen als je regelmatig veel hoest.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *