Uncategorized

Tips om af te vallen

Follow my blog with Bloglovin
Veel mensen (vooral vrouwen) zijn vrijwel permanent bezig met afvallen. Ze volgen het ene populaire “crashdieet” na het andere. Het blijkt in de praktijk echter erg moeilijk om dergelijke diëten lang vol te houden. Na enkele weken is het streefgewicht gehaald, of het enthousiasme over het nieuwe dieet voorbij. En vervalt men weer in de oude eetgewoontes. Zo komen de kilo’s er weer sneller aan dan ze eraf gingen. Maar liefst 40% van de vrouwen is na het volgen van een dieet zelfs zwaarder is dan voor met een dieet begonnen werd. De enige echt effectieve manier om af te vallen is het permanent veranderen van je eetpatroon. Maar dat is niet gemakkelijk en vergt veel discipline. Om je daarbij te helpen bespreken we in dit artikel een aantal korte en bondige tips om je voornemen tot het verliezen van gewicht om te zetten in daden!

Maak een plan de campagne.

Maak allereerst een plan de campagne. Hoe wil je eigenlijk afvallen? Wat is je streefgewicht? Hoe ga je er voor zorgen dat je na je dieet niet weer terug valt in oude eetgewoonten? Door hier vooraf over na te denken en een plan op te stellen ga je direct actief met afvallen aan de slag. Hoe wil jij afvallen? door gezonder te eten, meer te bewegen, minder te snacken, minder te eten, door te beginnen met sporten, het volgen van een specifiek dieet of op een andere manier?

Wees reëel

Het is ontzettend belangrijk om reëel te zijn als je wilt afvallen. Als je te veel van jezelf vraagt, dan raak je namelijk al snel ontmoedigd en dat is nou juist niet de bedoeling. 10 kilo afvallen binnen 2 weken gaat je zeker niet lukken, en afvallen zonder iets te doen is al helemaal geen optie. Denk dus na over reëel doelstellingen en haalbare methodes om deze doelstellingen te behalen.

Eet gezond, niet weinig

Veel mensen denken dat ze per se hun calorie-inname moeten beperken. Het is cruciaal om zo gevarieerd mogelijk te eten! Door alles met mate te eten en niets te schrappen, maak je namelijk gebruik van de goede eigenschappen van alle voedingsstoffen, zonder risico op overdosering!

Eet voldoende vezels

Voedingsvezels zorgen voor een langdurig voldaan gevoel. Bovendien verbrandt het lichaam extra veel calorieën bij de verwerking van vezels. Vezels zitten vooral in groenten, fruit en volkoren producten.

Beperk snelle & enkelvoudige koolhydraten

Let op met koolhydraten die zowel snel als enkelvoudig zijn. Ze worden snel opgenomen in de bloedbaan en zorgen voor hongeraanvallen. Vooral koolhydraten uit koek, snoep, ijs en gebak zijn funest.

Eet groenten en fruit

In groenten zitten met name langzame, gecompliceerde koolhydraten. Super voor afvallen dus! In fruit zitten deels snelle en/of enkelvoudige koolhydraten, maar de vele voordelen van vers fruit wegen absoluut op tegen de minimale nadelen van fructose en glucose.

Ga meer bewegen

Dat is minder moeilijk dan het lijkt. Je hoeft niet per sé 4 x per week naar de sportschool. Het maakt het niet uit hoe, waar, hoelang of wanneer je beweegt. Pak gewoon alle beweging mee die je kunt krijgen. Pak de fiets i.p.v. de auto voor de boodschappen, de trap i.p.v. de lift en je hebt al een goed begin. Of maak in de lunchpauze een korte wandeling met je collega’s. Dit is niet alleen gezond maar ook gezellig.

Let op met light en 0% vet producten

Het lijkt tegenstrijdig, maar het is echt zo. In light producten wordt doorgaans vet of synthetische middelen gestopt om de afwezigheid van suiker te compenseren. In 0% vet producten zit veel suiker om de afwezigheid van vet te compenseren. Bovendien eet je van dit soort producten veel meer omdat je denkt dat ze gezond zijn!

Eet niet vanwege emoties en geef niet toe aan eetbuien. 

Veel mensen eten uit emotie. Verveling, verdriet, pijn, schaamte, troost, enzovoort. Geef niet toe aan impulsieve en plotselinge eetbuien! Neem een glas water en wacht een halfuur, en bedenk dan nogmaals of je écht honger hebt.

Wees niet te streng voor jezelf

Weloverwogen en weldoordacht toegeven aan een verlangen naar lekkers is geen probleem. Let wel: geniet van zo’n moment, en ben je bewust van de traktatie. Je hoeft jezelf echt niet van alle lekkere dingen te onthouden. Sterker nog: als je nooit toegeeft aan je verlangens, zul je uiteindelijk toegeven aan flinke eetkicks. Neem dus op zijn tijd gewoon een gebakje (desgewenst met slagroom).

kleed je niet té warm

Als je het nèt iets koud hebt de hele dag dan heeft het lichaam meer te doen om het op de juiste temperatuur te houden, vet verbranden dus!

Daarnaast kunnen afslankproducten je helpen je doel gemakkelijker te bereiken. Deze afslankproducten kunnen u helpen snel en verantwoord af te vallen zonder streng dieet, hongergevoel of maaltijdvervangers. Succes! 

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *