Uncategorized

Hoe zit dat met pre-workouts? 

Je hoort het steeds vaker. Mensen die een pre-workout nemen voordat ze gaan sporten. Of zelfs voor een werkdag, vertrouwend op een kick van cafeïne om je erdoor te helpen. Het is een feit dat velen van ons regelmatig een pre-workout gebruiken – sommigen nemen het spul elke sessie! Maar wat neem je nu eigenlijk?

Nou, daar kom je zo achter! Lees verder om alles te weten te komen over pre-workouts. 

 

Wat is Pre-workout?

Velen van jullie vragen: “Wat doet een pre workout?”. Pre-workout supplementen, zoals drankjes of poeders, zijn ontworpen om een plotselinge boost van energie en verhoogde focus te geven. Zoals ons 50 Calibre pre workout poeder, zijn de meeste pre workouts verkrijgbaar in poedervorm. Om het te drinken, meng je het poeder met water. Belangrijke ingrediënten zijn vaak cafeïne, bèta-alanine, aminozuren en creatine.

 

Wanneer moet ik een pre-workout nemen?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de beste tijd om een pre workout te nemen de tijd voor de training – meestal zo’n 20-30 minuten van tevoren. Voor degenen die liever ‘s avonds pompen, moet je oppassen hoe laat je je pre workout neemt; als je van plan bent om het een paar uur voordat je gaat slapen te nemen, denk dan nog eens goed na. Pre-workouts te kort voor het slapengaan innemen kan je slaap verstoren en je routine in de war schoppen – niet geweldig als het enige doel van het spul energie is! Raadpleeg voor de zekerheid altijd de verpakking om te weten te komen hoe en wanneer je je pre workout moet innemen.

 

Hoe neem je pre-workout supplementen?

Om pre-workouts in poedervorm te gebruiken, voegt u gewoon de aanbevolen portie toe aan water, schudt of roert u en u bent klaar om te gaan! Om Supspace pre-workoutsupplement te nemen, voegt u gewoon een portie (een halve maatschep) toe aan 150-250 ml koud water en schudt of roert u het – we raden aan uw pre-workout te bereiden in een handige shakers, ideaal voor gemakkelijk gebruik onderweg. Zoals gezegd, moet u uw pre workout 20-30 minuten voor de training drinken en ervoor zorgen dat u uw energieboost voor de training niet binnen 4 uur voor het slapengaan nuttigt, omdat dit uw vermogen om te slapen kan beïnvloeden.

 

Hoe lang werkt een pre workout?

Dat hangt af van welke pre workout je neemt en de hoeveelheid cafeïne die het bevat. Pre Workout kan echter 4-6 uur duren, met het meeste effect 30-60 minuten na consumptie. Om deze reden wordt aanbevolen dat u niet binnen 4 uur voor de geplande slaap inneemt, anders kunt u een slapeloze nacht tegemoet gaan!

 

Hoeveel cafeïne zit er in supplementen voor vóór de training? 

De meeste pre-workout supplementen bevatten tussen de 150mg en 300mg cafeïne per portie. Een portie (een half maatschepje) pre-workout bevat ongeveer 200mg cafeïne.

 

Wat zit er in een pre workout?

Ze bevatten meestal ook belangrijke ingrediënten zoals Beta-Alanine en Creatine om de energie en prestaties tijdens je training te verbeteren.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *