paraplu
Lifestyle

Verschillende weertypes vragen om verschillende paraplu’s

Ben je van plan een paraplu aan te schaffen? Met het aankomende herfstweer is dat zeker geen slecht plan. Het is alleen niet altijd even makkelijk om een perfecte paraplu aan te schaffen. Verschillende weertypes vragen om verschillende paraplu’s. In deze blog worden de voordelen van verschillende paraplu’s besproken.

Verschillende typen paraplu’s

De paraplu’s die worden besproken in deze blog:

  • Golfparaplu
  • Stormparaplu
  • Kinderparaplu
  • Opvouwbare paraplu

De golfparaplu

De golfparaplu is eigenlijk de traditionele paraplu. De paraplu ziet er netjes en strak uit en bestaat doorgaan uit 6 segmenten. Meestal zit er een sierlijke haak aan het einde gemonteerd om de paraplu handig te kunnen ophangen. Maar dit is tegenwoordig niet altijd het geval meer.

De stormparaplu

De naam van de stormparaplu verraad het al een beetje. Deze paraplu is goed bestand tegen harde windhozen die je vaak tijdens een storm ervaart. Waar een golfparaplu zou omslaan bij harde wind gebeurt dit bij een stormparaplu niet. Deze paraplu’s zijn wel meestal wel wat prijziger dan een golfparaplu, maar dan heb je wel een paraplu die zowel bij regen als storm handig is.

De kinderparaplu

Kinderparaplu’s zijn speciaal voor kinderen in een kleiner maat geproduceerd. Kinderen kunnen dan bij een boswandeling zelf ook een paraplu vasthouden. Meestal zijn de paraplu’s bedrukt met leuke printen en kleuren.

De opvouwbare paraplu

Opvouwbare paraplu’s zijn voor de meeste mensen ideaal, want je kunt hem in principe altijd en overal mee naartoe nemen. Dit kan je natuurlijk ook met de andere paraplu’s, maar een opvouwbare paraplu kun je meenemen in een tas of rugzak dankzij het compacte formaat. 

Mocht het bijvoorbeeld onverwachts gaan regenen, dan kun je de opvouwbare paraplu altijd tevoorschijn halen. Deze paraplu’s zijn wel minder stevig dan de andere genoemde paraplu’s. Deze paraplu is vooral ideaal voor bij motregen.

Paraplu’s laten bedrukken

Los van het droog houden kunnen paraplu’s ook functioneren als promotie materiaal. Al veel grote bedrijven laten een paraplu bedrukken met hun logo voor zakelijke doeleinden. Denk hierbij aan een relatiegeschenk of een speciale actie. Ook voor privé evenementen zoals een bruiloft kunnen bedrukte paraplu’s gebruikt worden. 

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *