Lifestyle

Met deze 4 verzekeringen voorkom je financiële problemen

Gezondheid is het allerbelangrijkste, maar zonder een gevulde portemonnee kan je ook niet verder! De meeste urgente zorg is voor de gewone Nederlander haast onbetaalbaar. Om je goed financieel in te dekken is het raadzaam om een aantal verzekeringen af te sluiten. In dit artikel lees je welke 4 verzekeringen een hoop financiële zorgen weg kunnen nemen.

  1. Uitvaartverzekering

Misschien sta je wel in de bloei van je leven en ben je vitaal. Desondanks is het verstandig om al in een vroege fase te ontdekken hoe je je uitvaart voor je ziet en hoe het bekostigd kan worden.

Met een uitvaartverzekering voorkom je dat je naasten voor onverwachte hoge kosten komen te staan. Een uitvaart, met bijvoorbeeld een kist, graf en uitvaartdienst, kost tegenwoordig tussen de zes- en tienduizend euro. De uitvaartverzekeraar keert een bedrag uit aan je nabestaanden, waardoor zij bij je geld kunnen komen.

Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om een goedkope uitvaartverzekering te kiezen. Gebruik een vergelijkingsplatform en ontdek welke uitvaartverzekering het beste bij je behoefte aansluit.

  1. Tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is alleen verstandig om af te sluiten als je veel aanvullende klachten hebt. Een tandartsverzekering is een van de meest gekozen gezondheidsverzekeringen. Dit, omdat de tandartskosten vaak buiten het basispakket vallen.

Een tandartsverzekering is pas verstandig als je vaak een extra behandeling nodig hebt. Verder is het slim om vooraf aan de tandarts te vragen welke behandelingen in de komende jaren noodzakelijk zijn. Vraag voor deze behandelingen om een op maat gemaakte offerte. Kijk tot slot in de polisvoorwaarden of de behandelingen in je zorgpakket zijn opgenomen. 

Bij het kiezen van een goedkope tandartsverzekering is het verstandig om dus niet alleen te letten op de prijs, maar ook door te kijken wat er vergoed wordt. Doe dit jaarlijks, want per jaar worden de voorwaarden aangepast.

  1. Reisverzekering

Als je op reis gaat doe je dit meestal om je zorgen te vergeten en uit je dagelijkse sleur te komen. Ondanks dat veel vakanties in eerste instantie comfortabel ogen kan je natuurlijk nooit alles in de hand hebben. Denk bijvoorbeeld aan de corona-uitbraak, waardoor veel vakantiegangers niet direct naar huis konden, of een onverwachts overlijden.

Vergelijk hierbij onder andere voor welke regio deze dekking geldt. Zo heb je de Werelddekking, maar heb je ook slechts enkele regio’s. 

Het is aan te raden om altijd de meeste urgente zaken in je verzekering mee op te nemen. Standaard zitten de buitengewone kosten, zoals een onverwachts vroeg vertrek bij een ongeluk, en de medische kosten bij inbegrepen. Aanvullend is het aan te raden om je te verzekeren bij een ongeluk. Zeker als je op wintersport gaat zit een ongeluk in een klein hoekje!

  1. Inboedelverzekering

Tot slot de inboedelverzekering: bij deze verzekering wordt de schade (deels) gedekt bij het verlies of schade aan je inboedel. Dit zijn in principe alle spullen die je kan meenemen bij een verhuizing.

Een inboedelverzekering is aan te raden, omdat je bij deze verzekering veel keuzevrijheid hebt. Je geeft namelijk zelf de waarde van je inboedel op. Op basis van dit bedrag wordt een maandelijkse premie vastgesteld. Zo kan je dus een beroep doen op je verzekeraar mocht je in nood belanden.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *