dry needling
Lichaam

Dry needling werkt effectief tegen spierklachten

Voor het behandelen van spierklachten zijn er diverse behandelingen mogelijk, zoals fysiotherapie en manuele therapie. Een vrijwel nieuwe behandeling voor het verminderen van spierklachten is dry needling. Dry needling is een behandeling die oorspronkelijk uit Canada en de Verenigde Staten is overgewaaid naar Nederland. In 2007 werd deze behandeling erkent door het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie en wordt nu voor vele mensen met spierklachten gebruikt. Wat deze behandeling onderscheidt van andere bekende behandelingen tegen spierklachten, lees je hier.

Het gebruik van naalden tijdens de behandeling

Zoals de naam als een beetje verklapt, wordt er tijdens deze behandeling gebruik gemaakt van ontzettend dunne en droge naalden. Deze naalden worden enkele seconden op de desbetreffende spieren en weefsels ingebracht en lichtjes heen en weer bewogen, totdat er een reactie van de spier wordt afgegeven. De plekken waar de naalden worden ingebracht worden “triggerpoints” genoemd. Op deze triggerpoints is de desbetreffende spier verkrampt, waardoor je dit als pijn ervaart. De pijn kan zich vervolgens verspreiden naar andere plekken, als je er voor een te lange tijd mee blijft zitten. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen.

Wordt het gebruik van naalden niet acupunctuur genoemd?

Zowel acupunctuur als dry needling maken gebruik van droge naalden, maar worden beide beschouwd als verschillende behandelingen. Dry needling is een fysiobehandeling en acupunctuur is een energiebehandeling, waar de naalden langs de energiebanen van je lichaam worden geplaatst. Daarnaast blijven de naalden tijdens acupunctuur langer, soms wel een half uur, in je lichaam zitten.

 

Tip: zoek je een dry needling specialist in de omgeving van Nijmegen? Kom gerust eens langs bij FysioProf.

Kom van je spierklachten af met dry needling

Dry needling werkt voor vrijwel alle spierklachten zoals nek-, schouder, rug-, en kuitklachten. De behandeling zorgt voor directe ontspanning, een snelle afname in van de pijn en een versneld herstel van de spier. Ben jij nou ook benieuwd of deze behandeling iets is tegen jouw spierklachten? Dan kan je uiteraard contact opnemen met je therapeut om hierover in overleg te gaan en hier een afspraak voor te maken.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *