krachttraining
Fitness

Krachttraining voor vrouwen

Je weet waarschijnlijk wel dat bewegen goed is voor je. En zeker als vrouw kan je soms een vervelende opmerking over je lijf krijgen. Maar krachttraining kan meer voor je doen dan je je alleen goed doen laten voelen. Heb je al eens nagedacht over krachttraining voor vrouwen? Dat zou een goede optie voor je kunnen zijn om wat af te vallen maar tegelijkertijd ook je lichaam te trainen. Naast alleen de training is voeding ook belangrijk. Wat is krachttraining? En welke voeding voor krachttraining komt daarbij kijken?

Wat is krachttraining?

Als je bekend bent met de wereld van de fitness dan heb je vast weleens gehoord van de woorden reps, barbells en dumbbells. Deze onderwerpen hebben alles te maken met krachttraining. Maar als je niet thuis ben in deze wereld en nog nooit in de sportschool bent geweest, dan zijn deze woorden moeilijk om te begrijpen. Wat is krachttraining precies? En hoe werkt het? Krachttraining is het versterken van je spieren en hierbij maak je gebruik van gewichten. Het is voor iedereen die fitter wilt worden. Je kunt op verschillende manieren doen aan krachttraining. Je kunt naar de sportschool gaan maar je kunt ook makkelijke oefeningen thuis doen.

Het meest makkelijk is het om naar de sportschool te gaan. Er zijn verschillende apparaten die je kunt gebruiken bij de krachttraining. Daarnaast kan je gezellig samen met andere sporten en je kunt ook een instructeur om hulp vragen. Je kunt ook thuis aan de slag met krachttraining. Je kunt gebruik maken van flesjes water in plaats van gewichten. Het is ook niet nodig om te oefenen met gewichten, je kunt ook je lichaamsgewicht inzetten.

Waarom zou je krachttraining doen?

Je wordt sterker van krachttraining maar er zijn meerdere voordelen. Veel mensen denken dat het gaat om het groter maken van je spieren en dat dit ook zichtbaar wordt voor iedereen. Sporten heeft een grote en positieve invloed op je totale gezondheid. Op fysiek vlak maar ook op mentaal vlak. Sporten is goed voor je botten, bloedvaten en hart maar je gaat je ook lekkerder voelen in je lichaam. Door het opbouwen van de spiermassa ga je ook meer energie verbranden als je in ruststand bent. Je hart is gebaat bij krachttraining. Als je traint, gaat je hart aan de slag. Je hartslag stijgt en je hart pompt het bloed door je lichaam. Op deze manier krijg je een betere conditie.

krachttraining-vrouw

Voeding tijdens krachttraining

Naast het trainen is het ook belangrijk om je aandacht te richten op je voeding. Spieren bestaan uit eiwitten en wil je je spieren laten groeien, heb je daarom ook eiwitten nodig. Veel vrouwen vinden het lastig om meer eiwitten te eten. Een manier is om koolhydraten te vervangen door eiwitten. Eiwitten zitten vooral in vlees, eieren, kaas, melk en vis. Daarnaast kan je twee keer per dag eiwitrijke zuivel eten. Je kunt hierbij denken aan magere of milde kwark. Voeg er wat fruit en noten aan toe en klaar ben je!

 

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *