Eiwitshake
Eten, Fitness

Wegwijs door het doolhof van eiwitshakes

Er is een groot assortiment van eiwitshakes beschikbaar voor sporters die extra spiermassa willen opbouwen of anderen die gewicht willen verliezen. Voor beide groepen geldt dat het gebruik van de eiwitten aan de basis ligt van het gewenste resultaat. Door een lagere inname van koolhydraten en een verhoogde inname van eiwitten, wordt de lichaameigen vetverbranding gestimuleerd. Bijgevolg treedt er gewichtsverlies op, met behoud of verbetering van de spiermassa. De meesten weten dit inmiddels wel, maar hoe kies je nu de juiste eiwitshake die bij jou past? We zetten een paar kenmerken op een rijtje.

De prijs

Op basis van een eenvoudige prijsvergelijking word je niets wijzer. De duurdere producten zijn immers niet per definitie beter. En je kan ook niet stellen dat je een slechter resultaat krijgt met een goedkoop product. Houd er in ieder geval altijd rekening mee dat een eiwitdieet een tijdje moet worden volgehouden. Dat betekent ook dat je heel wat eiwitshakes zal moeten aankopen.

Tip: https://be-slank.nl/blog/2020/10/03/ei-dieet/

De gebruiksvriendelijkheid

Eiwitshakes zijn per definitie makkelijk te bereiden en de gebruiken. De meesten worden verkocht in afgemeten porties die moeten worden vermengd met water, magere melk of magere yoghurt. Je kan er, voor de afwisseling, ook wat vers fruit aan toevoegen, zodat je een soort van eiwitsmoothie krijgt. Gezond en bijzonder goed voor het verliezen van overtollige kilo’s. Toch is het niet altijd eenvoudig om het eiwitpoeder én vers fruit én water of melk mee te nemen als je een hele dag onderweg bent. Je kan dan kiezen voor de kant-en-klare varianten. Gewoon even schudden, rietje erin en klaar!

Samenstelling pakket

Let ook altijd goed op de samenstelling van het pakket met shakes dat je aankoopt. Kijk kritisch naar het aantal eenheden dat er in een pakket zit en houd ook rekening met de smaken die er standaard bij zitten. Misschien lust je een aantal smaken niet en dan belanden ze uiteindelijk in de vuilbak. Voor heel wat mensen is het prettig om meteen een groot aantal shakes in huis te halen zodat ze een volledige week op voorraad hebben. Anderen verkiezen dan weer de losse porties zodat ze zelf de smaken, bereidingswijzen en prijzen kunnen combineren.

Uitgelicht: https://be-slank.nl/blog/2020/09/02/alizonne-dieet/

Koolhydraten

Vanzelfsprekend is het ook van groot belang om te letten op het aantal koolhydraten dat er in een eiwitshake zitten. Je probeert immers de hoeveelheid koolhydraten te beperken door een dergelijk dieet te volgen. Er zijn echter varianten op de markt die, in combinatie met de melk waarmee de shake moet worden vermengd, een dusdanig hoge waarde van koolhydraten hebben (Zie deze fantastische vergelijkingstabel van Be-Slank), dat het afslankresultaat wel eens lang op zich kan laten wachten.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *