chocolade-is-gezond
Eten

Groot nieuws voor chocoladeliefhebbers: chocolade is gezond!

Gezonde chocolade is zeer kostbaar voor chocoladeliefhebbers. Als chocolade je favoriete zoete traktatie is, kan dit deel uitmaken van een gezond dieet als je de juiste soort neemt. Wanneer je van chocola wilt genieten, neem dan altijd, indien mogelijk, een donkere chocolade. Hoewel velen het minder aantrekkelijk vinden, bevat de pure chocolade flavonoïden of plantaardige verbindingen met ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, evenals belangrijke mineralen zoals zink, koper en magnesium. In eenvoudige bewoordingen is het de meest gezonde chocolade die je van tijd tot tijd kunt eten. Pure chocolade kan van alles doen voor je gezondheid, van het ondersteunen van een gezonde bloeddruk en bloedstroom tot het versterken van de immuniteit, het temmen van stress en het bevorderen van een gezonde bloed- en celgroei.

Welke chocolade is gezond?

Wanneer chocolade voor minimaal 70% uit cacao bestaat, blijven de voordelen en het voedingsniveau hoog. Als de reep niet veel suiker bevat, is het zelfs veel beter. Indien je van melkchocolade houdt, zoek dan naar repen met een percentage van 38% of hoger, simpelweg pure melkchocolade. Het bevat enkele van die flavonoïden en veel minder suiker dan een traditionele reep. Je kunt het gehalte aan ingrediënten in chocolade meestal aan de kleur zien, hoe minder donker het is, hoe hoger het suikergehalte, wat niet goed is voor de gezondheid. Dus hoe donkerder de chocolade, hoe beter. Is dit niet je favoriet? Ga dan stapje voor stapje voor een steeds donkerdere chocolade, zodat je langzaam aan de smaak went.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen

Gezonde chocolade klinkt misschien als een droom die uitkomt. Hoewel chocolade nog niet de volledige status van gezonde voeding heeft gekregen, suggereren een groeiend aantal onderzoeken dat het een gezonde keuze kan zijn. Het vermindert onder andere risicofactoren die tot hartaandoeningen leiden. Flavanolen in cacaobonen hebben antioxiderende effecten die celbeschadiging bij hartaandoeningen verminderen, vooral in donkere chocolade. Ze kunnen ook helpen de bloeddruk te verlagen en de vasculaire functie te verbeteren. Bovendien vermindert chocoladeconsumptie het risico op diabetes, een beroerte en een hartaanval. Je moet het wel met mate innemen, anders kun je sneller aankomen dan je denkt, omdat zelfs pure chocolade vet en suiker bevat.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *