Gezondheid

Balans tijdens de coronaperiode

Tijdens de drukke, of juist rustige, corona periode hebben veel mensen ervoor gezorgd sportief te blijven. Het was ook het enige wat een beetje mocht, naar buiten en een rondje rennen in het park, of sporten in het park. Heerlijk even die frisse lucht en nergens over na hoeven te denken, daarnaast was dit ook goed voor de weerstand en je emoties. Voornamelijk ook goed voor je emoties en stresslevel. Veel mensen moesten namelijk thuis gaan werken, wat ervoor heeft gezorgd dat sommige mensen in hun slaapkamers aan het werk waren, en ’s avonds weer in dezelfde kamer in slaap gingen vallen. Dat is natuurlijk niet positief voor je gemoedstoestand, dus een rondje rennen kan hierbij helpen. Heb jij dat ook gedaan? Er kunnen natuurlijk nog een paar factoren voor stress zorgen, zoals; hou ik mijn baan nog wel? Heeft mijn bedrijf nog wel genoeg geld voor alle werknemers. Ik begrijp dat dat erg stressvol kan zijn. Wanneer je hierover twijfelt en je weet niet of je baas af weet van de nieuwe NOW-regeling, laat hem of haar dan even de NOW – Rekentool 2.0 invullen, zodat je baas misschien nog een subsidie kan ontvangen. 

De NOW-regeling

De NOW-regeling is gemaakt door de overheid in samenwerking met UWV voor bedrijven die tijdens de corona periode minstens een omzetverlies hadden van 20%. Voor deze bedrijven (klein of groot) is een vangnet gemaakt, zodat zij geen werknemers op straat hoefden te zetten, en dat de bedrijven niet failliet zouden gaan. Deze subsidie kan ook met terugwerkende kracht worden aangevraagd. Waarschijnlijk wist je baas of leidinggevende hier niet alles over en heeft het bedrijf daardoor onnodig omzetverlies geleden. Er staat namelijk een subsidie op je te wachten! Wanneer je baas of leidinggevende hier vragen over heeft, wat hij moet doen met werknemers die ziek zijn, of wat hij moet doen met langdurig zieke werknemers. Voor alle werknemers-gerelateerde vragen kan je baas terecht bij HCS. Misschien stelt dat je ook wel een beetje gerust, je bedrijf kan geholpen worden door de overheid, maar ook door mensen die experts zijn in arbeidskapitaal. Zij weten dan ook alles van de NOW regeling en doen er alles aan om mensen hun hoofd boven water te houden.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *