mondverzorging-verbeteren
Eten

Geniet van een heerlijke Tokaj dessertwijn

Af en toe eens genieten van een heerlijk goede wijn moet toch kunnen. Wanneer er een speciale gelegenheid te vieren valt, is het wel eens leuk om hiervoor ook een unieke fles wijn open te trekken. Daarvoor hoef je niet te ver te zoeken. Bestel gewoon een heerlijke Tokaj dessertwijn en laat je meevoeren naar het Tokaj wijngebied in Hongarije! Een topwijn voor de avontuurlijke wijndrinker! 

Tokaji, de oudste Hongaarse wijn 

De Tokaji wijn is wijn dat uit het Tokaj wijngebied komt, wat in Hongarije gelegen is. Maar wat maakt deze wijn nu zo speciaal? Het is de oudste Hongaarse wijn die er bestaat met de eerste referenties naar Tokaj in 1576! Hij werd zelfs nog voor de bekende Bordeaux wijn geclassificeerd en dit zelfs 120 jaar eerder. Voor de echte wijnliefhebber zijn er verschillende soorten van deze Tokaji wijn beschikbaar, zo kan je testen welke jou het meest bevalt. 

Soorten wijnen 

Eerst is er de Aszu, dit is een bekende zoete wijn en heeft een topaas kleur. Heel goed te drinken als aperitief, maar ook als dessertwijn laat deze wijn niet te wensen over. De meest exclusieve wijn, althans zo wordt hij bestempeld, is de Eszencia. Het is een hele pure vorm van wijn dankzij het restsuikergehalte van 600-900 gram per liter. Vervolgens zijn er nog de droge Tokaji wijnen zoals de Furmint. Een spannende Tokajwijn is dan weer de Szamorodni, dit is een combinatie van gewone druiven en minder edel-gerotte druiven. Zeker eens een keer proberen!  

Dessertwijn van Tokaj

Nog een reden waarom de dessertwijn van Tokaj zo populair is, het zegt het al zelf, is omdat hij heel goed te combineren is met desserts. Vooral bij zoete desserts waar fruit en chocolade bij komt kijken is hij heel erg lekker. Maar ook wanneer je een kaasliefhebber bent en liever een paar stukjes kaas als dessert krijgt, kan je dit combineren met de Tokaj dessertwijn. Zowel met harde als zachte kazen is hij heel erg lekker. Ben je zelf benieuwd geworden en smaakt het naar meer? Bestel gerust een fles bij de specialist, tokajwijn.nl! 

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *