Uncategorized

Klimmen en klauteren in een klimbos

Altijd al eens willen klimmen in een boom? Of een leuk parcours willen doen? Misschien is een klimbos dan een leuk idee! Er zijn veel activiteiten in Tilburg en omgeving om te doen, waaronder een klimbos in Brabant. Naast dat het een klimbos is, zijn er ook verschillende andere activiteiten om te doen als steppen en activiteiten laag bij de grond. Er is voor iedereen wat wils, van 8 tot 80 jaar oud.

Waar moet je aan denken bij een klimbos?

De naam zegt het eigenlijk al: een bos waar je kunt klimmen. Maar het is natuurlijk niet zomaar een bos waar je al weleens in gelopen hebt, maar het is meer dan dat. Je klimt in een klimbos in bomen, maar dan wel op een speciale manier. Er zijn routes uitgezet door de bomen. Met behulp van kabels, houten platforms en touwen kan je een mooie route hoog in de bomen afleggen. Je kunt dit niet zomaar doen. Je moet een speciale klimuitrusting hebben en gezekerd zijn omdat veiligheid voorop staat. Er zijn routes op verschillende hoogtes en moeilijkheidsgraden. Niet iedereen wil hoog in de bomen te vinden kunnen zijn. Ook ga je niet alleen in een boom klimmen, maar je gaat samen met een instructeur mee de boom in. Je wordt dus ook gezekerd wat betekent dat je niet zomaar naar beneden kan vallen. Duitsland en Frankrijk zijn populair met de klimbossen, maar ook in Nederland komen klimbossen steeds vaker voor.

Activiteiten te doen in een klimbos

In bijna ieder klimbos zijn er ook andere dingen te doen naast het klimmen in een bos. Een klim-en avonturenbos is geschikt voor allerlei leeftijden en verschillende soorten groepen. Heb je een bedrijfsuitje? Dan is het een leuke activiteit voor de teambuilding en gezellig om te doen. Maar ook voor een kinderfeestje is het een leuk idee om te doen. Vanaf 7 jaar oud zijn er activiteiten te doen voor kinderen in het klimbos. Er zijn spannende activiteiten maar ook activiteiten waarbij je laag op de grond blijft. Niet ieder kind vindt het even leuk om hoog in een boom te klimmen of ander spannende activiteiten te doen. Ieder kind heeft zijn eigen wensen. Maar wist je dat een klimbos niet alleen maar is voor de gezelligheid? We weten allemaal wel dat het goed is om buiten te zijn voor iedereen, ongeacht hoe oud je bent. In de natuur bezig zijn is goed voor je ontwikkeling want je bevordert hiermee de ontwikkeling van je motoriek en zintuigen. Je leert ook je grenzen beter kennen door het ontdekken en buiten te spelen. De fantasie- en belevingswereld wordt vergroot door de verschillende activiteiten. Door de klimmen en klauteren in de bomen wordt de grove motoriek van het kind ontwikkeld. Redenen genoeg om een keer naar een klimbos te gaan.

activiteiten-klimbos

Praktische informatie over een klimbos

In heel Nederland zijn klimbossen te vinden. Als je specifiek op zoek bent naar een klimbos in Tilburg, dan is er een mooie klimbos te vinden bij Natuurpoort de Roovertsche Leij. Dat is in Goirle. De plek is makkelijk bereikbaar en genoeg parkeerplek om te komen naar dit klim- en avonturenbos.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *