rug-pijn
Lichaam

Manieren om je dag tot dag rugpijn minder pijnlijk te maken

Een heel gewone blessure die veel mensen treft is rugpijn of elke verwante rugblessure. Deze rugblessures kunnen ontstaan of je nu elke dag aan een bureau zit te werken of zware voorwerpen optilt. Deze tips helpen je niet alleen om met bestaande rugpijn om te gaan, maar voorkomen ook het ontstaan van nieuwe pijn.

Wandelen

Om rugpijn te helpen voorkomen of verlichten, probeer elke dag te wandelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat wandelen rugpijn helpt verlichten, terwijl het doen van specifieke oefeningen die bedoeld zijn om rugpijn te verlichten de pijn juist kan verergeren. Hoewel je rug pijn kan doen, is het belangrijk om drie uur per week stevig te wandelen om verlichting te krijgen.

Ook zonder een brace kun je onnodige rugblessures voorkomen. Om de hoeveelheid belasting die je rug opvangt te verminderen, moet je altijd met je voeten op schouderbreedte uit elkaar staan en buigen en tillen vanuit je knieën in plaats van vanuit je rug. Zware voorwerpen centreren voor je ze optilt helpt ook om overbelasting te voorkomen.

Om onmiddellijke, blijvende pijnverlichting te krijgen voor ernstige rugblessures, heb je een recept van een arts nodig. Helaas is vrij verkrijgbare pijnstilling niet bedoeld om chronische rugpijn te behandelen die veroorzaakt wordt door ernstige verwondingen zoals gescheurde tussenwervelschijven. Als je niet meteen bij je chiropractor kunt komen, vraag dan je gewone arts of je een recept voor oxycodon of morfine kunt krijgen.

Wees voorzichtig met tillen

Wees voorzichtig bij het tillen. Gebruik altijd een juiste houding bij het tillen. Til vanuit de knieën. Het verkeerd optillen van zware voorwerpen kan je rug behoorlijk aantasten. Om te voorkomen dat je mogelijk blijvende schade veroorzaakt, moet je voorzichtig zijn. Als het voorwerp te zwaar is om te tillen vraag dan hulp of gebruik een verhuiswagen.

Om rugpijn te voorkomen til je geen dozen op zonder de inhoud al te kennen. De inhoud van de doos kan verrassend zwaar zijn en je rug onverwacht belasten. Neem niet aan dat de doos licht is alleen vanwege plaatjes of etiketten die erop staan.

Leef je vaak uit in cardiovasculaire activiteiten. Cardiovasculaire activiteiten zijn een grote hulp op weg naar een gezonder lichaam, en geven een geweldige conditie aan de gewrichten en spieren, en helpen zo rugpijn voorkomen. Hoewel er ook andere geweldige oefeningen zijn, belasten cardiovasculaire oefeningen je rugspieren veel minder, en bieden daarom een optimale oefening voor wie rugpijn heeft.

Oefen regelmatig

Oefen regelmatig om de kracht van je kern te vergroten. Zorg ervoor dat je je concentreert op je buik- en rugspieren. Neem veel kracht- en flexibiliteitsoefeningen op in je oefeningsschema om je te helpen je kern sterk en soepel te houden, wat het risico op het ontstaan van rugpijn in de toekomst verkleint.

Als je last hebt van rugpijn, verwarm en ijs je rug dan. In de eerste twee tot drie dagen van rugpijn wil je er ijs op leggen om de ontsteking te verminderen. Na de eerste drie dagen van ijs op je rug wil je warmte aanbrengen om je spieren los te maken en te ontspannen.

Fysiotherapie

Om ondraaglijke rugpijn te helpen voorkomen, vermijd je het dragen van een zware rugzak of schoudertas. Als mensen te zware tassen dragen, oefent de stress op hun schouders druk uit op hun rug en kan de rug overbelast worden. Dit kan ernstige rugpijn veroorzaken, die jaren fysiotherapie kan vergen om te revalideren bij een fysio in Laren.

Rugpijn is een ernstig probleem dat je niet zomaar kunt negeren. Als je er niet voor zorgt, kan het uitgroeien tot een slopende aandoening. Het kan heel moeilijk zijn voor iemand om van ernstige rugpijn te herstellen, dus preventie is de sleutel. Als het zich toch voordoet, is het van kritiek belang dat je weet wat je eraan kunt doen. Deze suggesties zullen je helpen bij je zoektocht om rugpijn te behandelen en te voorkomen. Zorg dat je in ieder geval op tijd contact opneemt met een fysiotherapeut zoals met Fysiomasters.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *