tandverzorging
Lichaam

Wil je een wittere glimlach? Kijk naar deze tips voor tandverzorging

Ben je geïnteresseerd om meer te leren over tandheelkundige zorg? Misschien is er een of andere ingreep die je overweegt te laten doen? Wat het ook is, het volgende artikel is voor iedereen die op zoek is naar goede tips voor goede gebitsverzorging. Lees verder en laat je voorlichten over goede gewoonten in de tandverzorging.

Vraag je tandarts voordat hij begint te werken wat voor teken je kunt gebruiken om hem te laten weten dat je pijn hebt, of een pauze nodig hebt. Een eenvoudig handgebaar is waarschijnlijk voldoende. Je zult het waarschijnlijk niet hoeven te gebruiken, maar het is prettig te weten dat het een optie is.

Poetsen!

Poetsen, poetsen, poetsen om tandplak te voorkomen. Tandplak is een laagje bacteriën dat je tanden bekleedt. Het is doorzichtig. Opbouw van tandplak veroorzaakt gaatjes. Je kunt tandplak verwijderen door vaak je tanden te poetsen. Idealiter poets je je tanden na elke maaltijd. Poets op z’n minst ‘s morgens en ‘s avonds.

Als je denkt, dat je misschien een gebroken kaak hebt, probeer dit soort problemen dan niet zelf op te lossen. De kaak zal zichzelf niet herstellen. Neem een koud kompres en breng het voorzichtig op de plek aan, zodat de zwelling afneemt. Ga dan onmiddellijk naar de eerste hulp of naar je tandarts.

Tanden flossen!

Flos je tanden tweemaal per dag. Flossen helpt om voedsel en plak tussen je tanden vandaan te krijgen. Als je daar laat zitten, kan elke vreemde stof rotting in je tanden veroorzaken, en dat is wat gaatjes veroorzaakt. Flos elke ochtend en avond nadat je gepoetst hebt tussen elke tand.

Als naar de tandarts gaan je angstig maakt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de tandheelkundige zorg te krijgen die je nodig hebt. Sommige tandartsen raden aan vóór het bezoek anti-angstmedicatie te nemen en zijn bereid je die voor dit doel voor te schrijven. Je wilt ook een tandarts kiezen die geduldig is met angstige patiënten en overwegen om lachgasbehandelingen te krijgen als je tandheelkundig werk laat doen.

Zorgvuldig tanden poetsen

Als je tussen de maaltijden door iets wilt eten, probeer dan suikerhoudende snacks te vermijden. Die laten je tanden alleen maar open voor gaatjes en bederf. Neem in plaats daarvan fruit of groenten, of zelfs volkoren koolhydraten. Deze zijn beter voor je algehele gezondheid en ook voor je gebit, maar vergeet niet erna te poetsen!

Als je je tanden poetst, zorg er dan voor dat je een tandenborstel met zachte haren gebruikt. Je komt misschien in de verleiding om een borstel met medium of harde haren te kiezen. Deze zijn echter moes harder voor je tandvlees en kunnen tot bloedingen leiden. Gebruik in plaats daarvan een zachte borstel en zorg ervoor dat je je tanden minstens 2 minuten poetst.

Flos elke dag

Flos elke dag. Je hoort het misschien bij elke afspraak van je tandarts, maar eigenlijk is het een belangrijk onderdeel van je hygiëne. Je tanden kunnen onmogelijk helemaal schoon worden door alleen te poetsen en mondwater te gebruiken. Flossen is van vitaal belang om kleine voedselresten die tussen je tanden vastzitten weg te krijgen. Dit verbetert de gezondheid van het tandvlees en maakt de tanden witter.

Als je pijn in je mond hebt, laat er dan een tandarts naar kijken. Je kunt een abces in je mond hebben, dat is een infectie onder de tandvleesrand. Hier kun je grote gezondheidsproblemen aan overhouden, vooral als het in je bloedbaan terechtkomt. Laat het vandaag nog behandelen.

Bezoek de tandarts regelmatig

Je moet minstens twee keer per jaar naar je tandarts. Als je je tandarts regelmatig ziet, kun je voorkomen dat tandproblemen in een sneeuwbaleffect terechtkomen. Een voorbeeld zou zijn dat als je een gaatje hebt, je je tand sneller kunt laten repareren dan wanneer het zou uitgroeien. Wanneer je onder behandeling bent voor orthodontie in Oosterhout, moet je vaker op controle komen.

Nu je het bovenstaande artikel gelezen hebt zou je een goed begrip moeten hebben van wat er nodig is om goede tandverzorging te beoefenen. Je kunt het als je je maar houdt aan de adviezen die in dit artikel gegeven worden. Vrij snel zul je zien dat je een schone mond hebt en je geen zorgen meer hoeft te maken over naar de tandarts gaan, zoals Tandarts Praktijk Ridder in Oosterhout.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *