aed
Gezondheid

Mag je een AED op kinderen gebruiken en kan iedereen het apparaat bedienen?

Er is niets zo plotseling en verschrikkelijk als een hartstilstand krijgen. Wanneer je merkt dat iemand een hartstilstand heeft, is het belangrijk om direct te beginnen met reanimeren. De eerste 6 minuten zijn van levensbelang. Hoe kun je iemand te hulp schieten en wat is het nut van een AED? Op deze pagina lees je of er ook speciale AED’s voor kinderen bestaan. Verder kom je erachter of iedereen een AED kan inzetten, of dat je er een speciale cursus voor moet hebben gevolgd.

Is een AED ook geschikt voor het helpen van kinderen in nood?

Een reguliere AED is alleen geschikt voor personen van 8 jaar en ouder. Deze kan dus niet op jongere kinderen gebruikt worden. Er bestaan AED’s die met speciale kinder elektroden zijn uitgerust. Deze elektroden zorgen ervoor dat de kinderen een minder heftige schok toegediend krijgen. Andere AED’s hebben weer een ingebouwde aanpassing die je met een knop kunt activeren als het om een kind van jonger dan 8 jaar gaat. Is er geen speciale AED tot je beschikking? Kies er dan alsnog voor om de AED te gebruiken, dit kan altijd levens redden.

Wil je als collectief of particulier een AED aanschaffen? Dan kun je dit doen door de AED online aan te vragen. Je kunt zowel een AED kopen als leasen. Het ligt er net aan waar je eigen voorkeur naar uitgaat. Je kunt natuurlijk altijd advies inwinnen voor je een definitieve keuze maakt.

Dien je aan speciale eisen te voldoen voordat je een AED mag bedienen?

Nee, iedereen mag en kan een AED bedienen. Dat is ook het belangrijkste, aangezien je nooit weet wie er in een noodsituatie terecht komt. Hoewel je geen BHV’er, EHBO’er of ander bevoegd persoon hoeft te zijn, voor je de AED kunt inzetten. Is het natuurlijk wel beter om een keer een reanimatiecursus bij te wonen. Dan weet je in ieder geval wat je kunt doen en wat je van een AED kunt verwachten. Een cursus leert je hoe je de AED aan iemand koppelt en wat je daarna moet doen.

Je leert hoe je de AED bedient en leert sneller handelen. Aangezien elke minuut telt, is het wel handig om te weten wat je doet, aangezien je dan sneller hulp kunt verlenen. Wil je een AED kopen voor thuis? Dan kun je dit online regelen. Doe je aanvraag en voor je het weet wordt de AED al bij je geïnstalleerd.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *