Fit op reis
Gezondheid, Reizen

Fit op reis met Stadskliniek

Ga je binnenkort op reis en wil je kans op ziekte zo veel mogelijk voorkomen? Lees dan snel onze blog hoe je fit op reis kan met behulp van Stadskliniek

Vaccinaties

Enkele van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Europeanen hebben een strikt vaccinatiebeleid voor reizen. Enkele voorbeelden:

Als u naar Turkije wilt reizen, moet u een actuele vaccinatie hebben tegen Tetanus en Hepatitis A. En hoewel dit niet verplicht is, is het ook een goed idee om u te laten inenten tegen Hepatitis B en hondsdolheid. Als u van plan bent op vakantie te gaan in India of Egypte, of zelfs landen in Afrika, dan moet u ook ingeënt zijn tegen gele koorts.

Het punt is dat je gevaccineerd moet worden als je een reis naar andere delen van de wereld plant. Als je wilt weten welke vaccins je nodig hebt voor je reis, kun je kijken op websites als Stadskliniek-Vaccinaties

Als u nog steeds niet zeker weet welke vaccinaties u nodig heeft, kunt u het beste praten met uw plaatselijke kliniek of uw huisarts, die u hierover kan adviseren en zelfs de vaccinatie voor u kan toedienen.

Belangrijke redenen waarom u moet worden ingeënt

Naast het feit dat het land dat u van plan bent te bezoeken, vereist dat u wordt ingeënt tegen bepaalde ziekten, kan vaccinatie ook uw leven redden. Het is ook het verantwoordelijke om te doen, omdat niet-vaccinatie u drager kan maken van een gevaarlijke ziekte die andere in gevaar kan brengen.

Hier zijn enkele belangrijke feiten die u moet weten over waarom u reisvaccinatie zou moeten krijgen:

  • Als u niet wordt gevaccineerd en ongelukkig genoeg bent om een ​​ziekte op te lopen, wordt u mogelijk niet gedekt door uw reisverzekering.
  • Veel verzekeringsmaatschappijen nemen voorwaarden op in hun polissen waarin staat dat als u niet de vereiste of aanbevolen inentingen en medicijnen krijgt voor de door u gekozen bestemming, u de polis zou schenden. Dit zou betekenen dat uw verzekeringsaanvraag wordt afgewezen.
  • De gemiddelde kosten van een medische claim zijn meer dan € 1000. Bovendien kunnen de behandelingskosten van tropische en andere gevaarlijke ziekten oplopen tot duizenden euro’s. Bovendien, als u moet worden gerepatrieerd, stijgen de kosten helemaal exponentieel.

Veilig op reis als single?

Als je op vakantie wil als single en je hoopt op het tegen komen van de liefde van je leven, dan is het erg belangrijk dat je gezond bent. Zowel mentaal als fysiek is gezondheid belangrijk. Zorg dat je goed bent uitgerust voordat je op vakantie gaat, je hebt dan het meeste energie om zoveel mogelijk uit je vakantie te halen. Maar heb je ook wel gedacht aan je seksuele gezondheid? Wil je veilig op reis dan is een SOA thuistest aan te raden

Met de soa thuistest van StadsKliniek kun je comfortabel thuis een test uitvoeren voor chlamydia, gonorroe, herpes, trichomonas en/of mycoplasma. 

De soa thuistest is voorzien van een duidelijke uitleg over de uitvoering van de test. Heb je de test uitgevoerd, dan stuur je met een retourenvelop het uitstrijkje of de urine naar het gecertificeerde laboratorium van StadsKliniek.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *