Goed-hoortoestel
Lichaam

Beter in balans met een goed hoortoestel

Hoor ik wel goed genoeg?

Soms is het lastig om in een groter gezelschap alles goed te kunnen horen. Je kunt het ook merken als je de televisie wel erg hard moet zetten om de nieuwslezer te kunnen verstaan. Een online hoortest kan dan uitkomst bieden. Aan de hand van de resultaten van een online hoortest kan je er voor kiezen een afspraak te maken bij een audicien. De audicien kan een hele precieze test uitvoeren. Aan de hand van het advies van de audicien kunt u dan op zoek naar een gehoortoestel.

Waar vind je een goede audicien?

Een goede audicien kunt u vinden door online te zoeken. Het is prettig als je een audicien kunt vinden die dicht bij uw woning een winkel heeft. Er zijn vaak reviews te vinden over kwaliteit van een audicien. Aan de hand hiervan kunt je altijd telefonisch een afspraak maken. Na een ontmoeting en eventuele test ben je vrij bij de audicien te blijven of een andere te zoeken als het niet zo goed klikt.

Hoe werkt een gehoortest?

Wanneer er is vastgesteld dat je gehoorverlies hebt, wordt er een specifieke gehoortest gedaan. Dit wordt afgenomen door een gediplomeerde audicien. Een hoortest bestaat vaak ook uit een spraaktest en een been- en luchtgeleidingsmeting. Dat betekent dat je naar tonen gaat luisteren die verschillend zijn in volume en hoogten. Soms kan gebruik gemaakt worden van een microcameraatje. Deze kan zien hoe je gehoorschelp en gehooringang er uit ziet. De opnamen kunnen, als dat nodig is, naar een kno arts worden opgestuurd.

Het maken van een hoorapparaat.

Als het helemaal duidelijk is welk hoorapparaat het best bij je past wordt er met een soort klei een afdruk van je gehooringang gemaakt. Deze malletjes worden gebruikt om de juiste pasvorm voor je hoorapparaat te creëren. Als je gehoorapparaat klaar is wordt deze gepast. Mochten de apparaatjes goed passen dan kunnen ze hun werk gaan doen. Er zal een wereld voor je opengaan, waarin je veel meer kunt horen!

Bron: Van Boxtel Hoorwinkels

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *