scheiden
Relatie

Waarom scheiden zoveel problemen met zich meebrengt

Een scheiding brengt veel emoties met zich mee. Dit leidt vaak tot nog meer problemen. Het komt dan ook regelmatig voor dat partners (of ex-partners) er samen niet meer uit komen en alleen nog maar ruzie aan het maken zijn. Hierdoor kan een vechtscheiding ontstaan. Binnen een scheiding kunnen veel verschillende problemen of punten ontstaan. Dit komt vaak omdat exen elkaar (bijna) niets meer kunnen gunnen en alleen nog maar aan hunzelf kunnen denken. Niemand wil toegeven of concessies doen. Hierdoor duurt een scheiding veel te lang en dat kan dan ook onnodig veel geld kosten. Dit met alle gevolgen van dien. Problemen waarover vaak geruzied worden zijn: geld, omgang met de kinderen, de verdeling van de spullen en het zwartmaken van eventuele partners.

Mediator Den Haag

Ben jij nog op zoek naar een mediator en woon je in omgeving Den Haag? Dan ben je bij de Scheidingsmediator aan het juiste adres. De Scheidingsmediator heeft in vrijwel elke provincie mediators in dienst. Zij vinden het belangrijk dat de scheiding goed verloopt en dat beide kanten gelijkwaardig zijn aan elkaar. Zo heb je in omgeving Den Haag al 5 mediators zitten, aarzel dus niet om een afspraak te maken. Weet je niet hoe je ze kunt vinden? Als je in Google zoekt op mediator Den Haag dan komen er een aantal goede mediators naar boven in de zoekmachine. Schaam je ook vooral niet om te willen praten met een mediator. Het voelt vaak goed om eindelijk tot een oplossing te komen met je partner, terwijl de mediator het evenwicht aan de tafel bewaakt. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteiten, kennis, meningen en gevoelens. De een praat makkelijker dan de ander of is beter in staat om zijn of haar gevoelens naar buiten te brengen. Hierdoor is het erg belangrijk dat beiden kanten dezelfde kansen krijgen om een verhaal te doen en de emoties te kunnen uiten. De mediator bewaakt dan dat proces.

De Scheidingsmediator

Het antwoord op de vraag  ‘wat moet ik doen wanneer ik wil scheiden?’ is geen eenvoudig antwoord. Bij een echtscheiding komt namelijk veel kijken. Hier kan de scheidingsmediator je bij helpen. Om te beginnen krijgen mensen die gaan scheiden vaak een hele hoop emoties te verwerken. Mensen voelen boosheid, verdriet, wanhoop, teleurstelling en soms agressie. Mensen vechten vaak om voorrang. Los daarvan zijn er een hele hoop financiële, juridische en fiscale zaken die geregeld moeten worden. Er speelt bijvoorbeeld mee wat er met het huis  moet gebeuren, hoe het geld, het vermogen en de spullen verdeeld worden en wat de gevolgen hiervan zijn. Heb je kinderen? Dan moeten er goede afspraken worden gemaakt. Daarnaast moet de echtscheiding via de rechtbank formeel afgehandeld worden.  

Mediator of een advocaat?

Misschien denk je nu wel, ik weet niet of ik een mediator of een advocaat nodig heb? Deze keuze kan een groot verschil maken, een advocaat is er alleen voor jou of je partner en staat ook alleen voor één partij. Een mediator is er om de communicatie tussen beide partijen goed te laten verlopen, eigenlijk zorgt die ervoor dat jullie er samen uitkomen op een zo goed mogelijke manier.

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *