3 tips
Business

3 tips om binnen no-time een nieuwe baan te vinden

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Het vinden van de perfecte baan is in normale tijden al niet heel makkelijk, laat staan tijdens de coronacrisis. Het is belangrijk dat je een nieuwe werkplek vindt die 100% bij je past, maar hoe vind je deze baan nu? En hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de tientallen sollicitaties? Wij zetten drie tips op een rij, zodat jij binnen no-time een nieuwe baan weet te vinden.

Waar ben je naar op zoek?

Voordat je sollicitatiebrieven gaat versturen, is het verstandig om precies te weten waar je naar op zoek bent. Je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe werk bij je past, ook tijdens de coronacrisis. Maar hoe weet je nu precies waar je naar moet zoeken? Begin met het maken van een lijstje. Wat voor werk zou je graag willen doen en wat vind je belangrijk aan een baan? Hecht je veel waarde aan een fijne werksfeer? Wil je je graag verder ontwikkelen in het vakgebied? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet afvragen voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan. Vervolgens kun je je lijstje naast de vacatures leggen en erachter komen of je moet solliciteren of niet. 

Een opvallend CV en een goede sollicitatiebrief

Op een vacature reageren tientallen of soms wel honderden mensen. Het is dan ook belangrijk dat jouw CV en sollicitatiebrief er echt uitspringen. Het draait namelijk niet alleen om de inhoud, maar ook om de uitstraling. Gebruik bijvoorbeeld een opvallende titel of een gek formaat. Stuur je CV eens liggend in plaats van staand, maar er zijn natuurlijk nog veel meer creatieve vormen die je kunt gebruiken. Is creatief zijn een van jouw sterkste punten? Zorg er dan voor dat dit in een opslag naar voren komt in jouw CV. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende lay-out met afbeeldingen of kleuren. Als de aandacht is getrokken, ben je er helaas nog niet. Zorg dat je de tekst makkelijk leesbaar en overzichtelijk maakt. Dit doe je door het gebruiken van bulletpoints of opsommingen. Check ook altijd de tekst nog een keer op spellingsfouten. Dit is namelijk een echte no-go. 

Check verschillende vacaturesites

Vind je het lastig om geschikte vacatures te vinden? Tegenwoordig kun je op allerlei plekken solliciteren. Heb je nog geen LinkedIn-account? Maak deze dan snel aan. LinkedIn is de laatste jaren namelijk ontzettend populair geworden onder werkgevers en werkzoekenden. Daarnaast zijn er een aantal vacaturesites waar je specifieke vacatures kunt vinden. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Co2work.nl voor vacatures voor bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en psychologen. Natuurlijk kun je ook altijd op algemene vacaturesites zoals Indeed kijken en filteren op jouw wensen en behoeften. 

Avatar

Uw Balans

Uw Balans schrijft graag over alle aspecten van gezondheid. Heb je specifieke gezondheidsvragen of denk je dat er iets aan de hand is? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *